therapie

Therapie

Na uw aanmelding per e-mail (zie contact), begint de therapie behandeling binnen 2 tot 4 weken. U vraagt zelf een verwijsbrief van de huisarts voor de basis-ggz.

De behandeling begint met een kennismakingsgesprek waarin we uw klachten in kaart brengen en een behandelplan maken. Daarna volgen er 3 tot 10 gesprekken, afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten.

Ik maak in de behandeling regelmatig gebruik van EMDR. Dit staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een bewezen effectieve behandelmethode om nare ervaringen of trauma’s te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijv. angst- en dwangstoornissen en chronische pijn. 

Meer informatie vindt u bij de website van de vereniging voor EMDR: www.emdr.nl.

Daarnaast maak ik ook gebruik van Cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een combinatie van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie pakt het gedrag en de negatieve gedachten aan die de problemen in stand houden. CGT is onder meer bewezen effectief bij angsten en depressies.
Meer informatie vindt u bij de website van de Vereniging voor cognitieve therapie en gedragstherapie: www.vgct.nl.

Omdat ik ook opgeleid ben om mindfulness-trainingen te geven, zal dit merkbaar zijn in mijn houding en adviezen tijdens de behandeling. Mindfulness legt de nadruk op vriendelijkheid en mildheid voor jezelf en acceptatie van wat er is.